BATMAN / BEŞİRİ - Yontukyazı Ortaokulu

Nis

"Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında, Nisan 2024 ayı teması olarak "Mısra Ezberleme" seçildi. Çocukların dil becerilerini geliştirmelerine ve Türkçe'nin zenginliğini keşfetmelerine yardımcı olmak amacıyla, kolay anlaşılır ve dil zenginliğimizi yansıtan şiirler özenle belirlendi.

Bu etkinliklerle, seçilen şiirler aracılığıyla çocukların;

• Dil becerilerini geliştirmeleri,
  • Türkçe'nin inceliklerini ve güzelliklerini keşfetmeleri,
  • Duygusal ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlanması amaçlandı.

Ayrıca sınıf içerisinde öğrencilerin kelime dağarcığını ve kavrama becerilerini geliştiren "Bu Nedir?" etkinlikleri de gerçekleştirildi.

Emeği geçen değerli öğretmenimize ve tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından okulumuz bünyesinde bulunanan öğrencilere ''Doğa ve Hayvan sevgisi'' semineri verilmiştir.

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!

Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan Türk ulusunun muhteşem destanıdır.

ÇANAKKALE ZAFERİMİZ  KUTLU OLSUN.

Mrt

Mart ayı "Mesnevi'den Hikâyeler" kapsamında pano çalışması, Anlamını Bul ve Kare Bulmaca etkinlikleri tüm sınıf seviyelerinde yapıldı.

Mrt

12 Mart 1921, Türk milleti açısından çok önemli bir tarihtir. Bunun nedeni, İstiklal Marşı'nın kabulü ve millî marşımız olarak belirlenmesidir.

İstiklâl Marşı'nın şiiri, Mehmet Âkif Ersoy tarafından yazılmıştır. Kurtuluş Savaşı'nın büyük bir mücadeleye dönüştüğü yıllarda yazılan bu şiir, 12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşının kabulü ile birlikte Türk milletinin coşkuyla söylediği, saygıyla dinlediği resmi marşı ortaya çıkmıştır.

Akif'in yazdığı şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklâl Marşı olarak kabul edilmiştir. Bestesi ise Osman Zeki Üngör tarafından yapılmıştır.

Maarif Vekaleti, Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasına katkı sunacağı inancıyla 1921'de bir güfte yarışması düzenledi. Yarışmaya 724 şiir gönderildi. Ancak İstiklal Marşı olacak niteliği tam olarak sağlayan bir eser çıkmadı.

Maarif Vekili Hamdullah Suphi Bey, Mehmet Akif Ersoy'a 5 Şubat 1921 tarihli davet mektubu gönderdi ve İstiklal Marşı'nın şiirini yazmasını istedi. Bunun üzerine Mehmet Akif, Ankara'daki Taceddin Dergahında kaleme aldığı ve Türk Ordusuna hitap ettiği şiiri bakanlığa teslim etti.

Âkif'in şiiri ilk defa cephede okundu. Batı Cephesi Komutanlığına gönderilen şiir, asker tarafından coşkuyla karşılandı.

12 Mart 1921'de Mustafa Kemal'in başkanlığında toplanan meclis oturumunda, ön elemeden geçen yedi şiir tartışıldı. Âkif'in yazdığı şiir, meclis kürsüsünde Hamdullah Suphi Bey tarafından okundu. Şiir milletvekilleri tarafından ayakta alkışlandı ve diğer şiirlerin okunmasına gerek görülmedi. Mehmet Akif'in şiiri coşkulu alkışlarla, Milli Marşımız olarak kabul edildi.

Okulumuzda bugün çoskuyla kutlandı.

Mrt

Tüm sınıflarda “Atasözü/Deyim Resimleme” etkinliği yapıldı. Öğrenciler, öğrendikleri atasözleri veya deyimleri resimleyerek anlamlandırdılar.

Mrt

1 – 7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde Yontukyazı Ortaokulu deprem anı ve tahliye tatbikatı yapıldı.Tatbikat öncesinde öğrenciler öğretmenler tarafından depreme karşı bilgilendirildi. Tatbikata hazırlanan öğrenciler okulda deprem alarmının verilmesiyle tatbikat başladı. Güvenlik tedbiri alarak önce sarsıntının durmasını bekleyen öğrenciler daha sonra okulu boşalttılar. Tatbikatta tüm öğrenciler okulu kısa sürede terk etti.

Okulumuz bünyesinde tsk'nın çocuklarımızla buluşması ve gösterisi

Veli toplantısı 2. Dönem öğretmenlerimiz tarafından yapılmıştır.

Ock

Okul olarak Batman Belediyesi, İl Özel İdaresi , Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl ve İLçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak düzenlediği '' BENDE VARIM PROJESİ'' kapsamında Yontukyazı Ortaokulu olarak geziye katıldık.

Ara

Okulumuzda öğrencilerimize özgün müzik etkinliği yapıldı.

Ara

Batman Valiliği ve Batman Belediyesi tarafından düzenlenen Batman 5. Kitap Fuarı’na öğrecilerimizle katılım sağladık. Saygın yayınevleriyle birlikte edebiyat ve düşünce dünyasından çok sayıda tanınmış yazarın fuara katıldığı kitap fuarını gezen öğrecilerimiz, eğlenceli ve hoş vakit geçirdiler.

Ara

Veri Madenciliği Bilginin Define Arayışı Semineri öğrencilerimize Batman üniversitesi Dr. Öğretim üyesi Muzaffer Alım tarafından sunulmuştur.