BATMAN / BEŞİRİ - Yontukyazı Ortaokulu

PROGRAMDA EMEĞİ GEÇEN TÜM ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

MART AYI OKUL DERGİMİZ

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi ile okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

2024 Ocak Ay Faaliyetleri kapsamında öğrencilerimizin dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıması, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenmesi; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedilmesi hedeflenmektedir.

"Dilimizin zenginlikleri" Projesi kapsamında, Ocak ayı etkinlik planı doğrultusunda "Dede Korkut Hikayeleri " konulu okul panosu oluşturuldu.

Ara

Okulumuzda velilerimize yönelik 29.12.2023  Saat:12:50' de 'Doğal Afet Semineri' verilecektir. Tüm velilerimizin katılması önem arz etmektedir.

2023-2024 1. Dönem Sınav Takvimi

Ara

Eğitimde Başarıyı Arttırma Projesi kapsamında 19 Aralık 2023 Salı günü saat 09.00' da 8. sınıf öğrencilerine yönelik Kazanım Değerlendirme Sınavı yapılacaktır.